min uppsats. tillägnad till jennie mohrzon

Rökning dödar

 

 

Rökning är en dålig vana som inte är bra för dig. Den kan orsaka många problem med din hälsa. Miljontals människor dör av detta varje år och ändå fortsätter vi att röka. Det påverkar inte bara din insida utan även utsidan av kroppen. Tusentals ungdomar börjar röka för att de tycker att det är coolt, eftersom alla gör det, eller av grupptryck.

Rökning gör så att du åldras mycket tidigare än normalt. Det ger dig rynkor, och gör att du ser äldre ut. Det gör att du får gula fläckar på tänderna och det skadar även dina smaklökar.

 

 

Passiv rökning

Passiv rökning är att man inte röker själv, men andra personer i ens omgivning gör det och därigenom blir man utsatt för rök. Passiv rökning blir ännu farligare om man är t.ex. inomhus där luftcirkulationen är begränsad. Serveringspersonal har ofta blivit utsatta för passiv rökning och det är en orsak till att många länder har förbjudit rökning på restauranger. Det är många barn som blir utsatta när deras föräldrar röker. Det påverkar också ofödda barns hälsa starkt negativt.

 

 

Dålig hälsa

Är det värt att röka varje dag och lukta illa hela tiden mm och dö en plågsam tidig död istället föra att spara pengar och leva ett bra sunt liv.

Rökning förstör lungorna mycket och redan efter 5 år så är dina lungor helt svarta.

Många forskningsstudier har visat att tobak leder till stora risker att drabbas av bland annat lungcancer, KOL, försämrad blodcirkulation och kondition.

 

 

Slösar mycket pengar

Det är dyrt att röka, du kan köpa andra finare saker för pengarna. Det är onödigt att slösa bort pengarna på sådant som är farligt.

När man väl har börjat röka så blir man väldigt lätt beroende och då kostar det väldigt mycket, sen när man väl ska sluta och om man tycker att det är jobbigt så kanske man måste köpa plåster eller annat. Det gör så att allt blir ännu dyrare för plåster och andra medel är väldigt dyrt att köpa.

 

 

Personligen har jag aldrig gillat rökning och jag har tyckt att det är en onödig farlig sak som inte ger dig någonting alls. Den förstör i stort sett ditt liv och det är bara jobbigt att bli av med den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg:

Kommentar:

Kom ihåg mig!

Trackback
RSS 2.0